Polish DIsk by PABLO
18 years 10 months ago - 18 years 10 months ago #27103
by olesio
Polish DIsk by PABLO was created by olesio
Witam.
Ponieważ Pablo wypuścił w Świat kolejną wersję dysku dla polskich graczy Amiga
SWOS, postanowiłem ułatwić nieco posługiwanie się dyskiem. Otoż pod adresem:
skorski.net/~oles/swos/amiga_swos_polish_dysk.exe znajdziecie zawsze
najnowszą wersję ów dysku wraz z odpowiednimi konfiguracjami. Wystarczy ten
plik ściągnąc, rozpakować go tam gdzie macie zainstalowany Amiga SWOS i
potwierdzić ewentualnie zastąpienie plików. Domyślny config jest dla dysku
zagranicznego, ale można to łatwo zmienić uruchamiając odpowiednie pliki
*.bat: polish_disk.bat dla polskiego dysku oraz original_disk.bat kiedy gramy
na przykład z graczem z zagranicy. Dysk PABLO znajduje się w DISKS/save_pl.adf
więc nie kasuje nam oryginalnego (zagranicznego) dysku. Postaram się tez napisać
odpowiedni update_pl.exe aby można było nim ściągać ode mnie najnowsze wersję
Ponieważ Pablo wypuścił w Świat kolejną wersję dysku dla polskich graczy Amiga
SWOS, postanowiłem ułatwić nieco posługiwanie się dyskiem. Otoż pod adresem:
skorski.net/~oles/swos/amiga_swos_polish_dysk.exe znajdziecie zawsze
najnowszą wersję ów dysku wraz z odpowiednimi konfiguracjami. Wystarczy ten
plik ściągnąc, rozpakować go tam gdzie macie zainstalowany Amiga SWOS i
potwierdzić ewentualnie zastąpienie plików. Domyślny config jest dla dysku
zagranicznego, ale można to łatwo zmienić uruchamiając odpowiednie pliki
*.bat: polish_disk.bat dla polskiego dysku oraz original_disk.bat kiedy gramy
na przykład z graczem z zagranicy. Dysk PABLO znajduje się w DISKS/save_pl.adf
więc nie kasuje nam oryginalnego (zagranicznego) dysku. Postaram się tez napisać
odpowiedni update_pl.exe aby można było nim ściągać ode mnie najnowsze wersję
Please Log in or Create an account to join the conversation.
18 years 10 months ago #27105
by Foka
Replied by Foka on topic Re: Polish DIsk by PABLO
Mhm ciekawe ... chociaż nie wiem czy do końca dobrze zrozumiałem
18 years 10 months ago - 18 years 10 months ago #27118
by olesio
Po prostu uruchamiaszz odpowiedni plik *.bat
po rozpakowaniu zawartości RAR a do katloagu ze SWOSem. I tu uwaga: teraz powyższy
link swospldysk.to.pl (nowy link!) zawiera w podkatalogu DISKS plik update_pl.exe
który pobierze dla użytkownika aktualny polski plik savedisku. Plik pobierany jest odemnie
z konta, ściąge sie w miare szybko więc program nie podaje użytkownikowi przebiegu. Po
prostu zakodowałem ten programik w najprostszy sposób i żeby zajmowało jak najmniej miejsca.
Edit: uwzględniając sugestie Cinka i MaroJa storzyłem samorozpakowujący się plik exe.
Edit2: teraz dysk dostępny jest pod adresem swospldysk.to.pl łatwiej zapamiętać.
Replied by olesio on topic Re: Polish DIsk by PABLO
A czego nie rozumiesz? To wytłumaczęMhm ciekawe ... chociaż nie wiem czy do końca dobrze zrozumiałem
po rozpakowaniu zawartości RAR a do katloagu ze SWOSem. I tu uwaga: teraz powyższy
link swospldysk.to.pl (nowy link!) zawiera w podkatalogu DISKS plik update_pl.exe
który pobierze dla użytkownika aktualny polski plik savedisku. Plik pobierany jest odemnie
z konta, ściąge sie w miare szybko więc program nie podaje użytkownikowi przebiegu. Po
prostu zakodowałem ten programik w najprostszy sposób i żeby zajmowało jak najmniej miejsca.
Edit: uwzględniając sugestie Cinka i MaroJa storzyłem samorozpakowujący się plik exe.
Edit2: teraz dysk dostępny jest pod adresem swospldysk.to.pl łatwiej zapamiętać.
- VirgoPL
-
- Visitor
-
18 years 10 months ago - 18 years 10 months ago #27161
by VirgoPL
Replied by VirgoPL on topic Re: Polish DIsk by PABLO
Krótka i treściwa instrukcja
A czego nie rozumiesz? To wytłumaczęMhm ciekawe ... chociaż nie wiem czy do końca dobrze zrozumiałem
Po prostu uruchamiaszz odpowiedni plik *.bat
18 years 10 months ago - 18 years 10 months ago #27283
by olesio
Replied by olesio on topic Re: Polish DIsk by PABLO
Chciałem poinformować, że nastapiła aktualizacja polskiego dysku, ponieważ PABLOPS2
dodał już do pełna drużyn. Dysk można zaktualizować uruchamiając odpwiedni skrót do
pliku DISKS\udpate_pl.exe albo pobrać ze strony swospldysk.to.pl/ Miłego grania :)
Edit: dzisiaj czyli 21.09 ukazał się nowy polski dysk. Jak zwykle do pobrania z pod adresu:
swospldysk.to.pl lub poprzez program DISK\update_pl.exe - tradycyjnie: miłego grania.
dodał już do pełna drużyn. Dysk można zaktualizować uruchamiając odpwiedni skrót do
pliku DISKS\udpate_pl.exe albo pobrać ze strony swospldysk.to.pl/ Miłego grania :)
Edit: dzisiaj czyli 21.09 ukazał się nowy polski dysk. Jak zwykle do pobrania z pod adresu:
swospldysk.to.pl lub poprzez program DISK\update_pl.exe - tradycyjnie: miłego grania.
Time to create page: 0.202 seconds