Re: o ppm

More
16 years 11 months ago - 16 years 11 months ago #52178 by Gomez13
Replied by Gomez13 on topic o ppm
tak Primo , tylko czy nie wydaje Ci sie to troche niesmaczne, ze problemu nie bylo wczesniej-a teraz jak ktos odpadl/przegral/dostal ujemne pkty jest nagle zle?Przed rozgrywkami jakos nikomu nie przeszkadzalo nic i wszystko bylo pieknie. Jezeli system jest nie taki ,jak go sobie paru kumatych wyobrazalo, to dlaczego nie poruszyli problemu od razu? Dopiero jak przegrali ,system nagle okazal sie zly. Nie mowie ,ze nie moze byc lepiej, moze i faktycznie zmiany maja sens, ale nie w takim stylu i nie szukajmy po porazkach innych drog wyjscia....aha no iwydawalo mi sie,ze na rozegranie bylo troche czasu, o ile ktos nie stracil nagle mozliwosci dostepu do siecvi(vasyil bodajze) to wydaje sie troche dziwne ,ze panuje tendencja zostawiania wszystkiego na ostatnia chwile...
The topic has been locked.
More
16 years 11 months ago #52179 by tomex76
Replied by tomex76 on topic o ppm
Gomez13- Gówno nie ruszane nie smierdzi... przepraszam za wyrazenie.
Zastanowilem sie nad tym dopiero kiedy dostałem punkty ujemne w lidze...niby za co.Stąd moje propozycje.
Co do okreslenia ,że jestesmy jak dzieci-zgadzam sie z tym:) Wchodzę tutaj po to by pobyc trochę dzieckiem.SWos to dobry sposob aby sie troche odstresowac i wyłaczyć nachwile od codziennego juz nie tak dziecięgo (jak SWOS) zycia.Nikt tu chyba nie gra po to by byc dorosłym...

More
16 years 11 months ago #52184 by Primo
Replied by Primo on topic o ppm
Gomez13 ja piszę w swoim imieniu, bo nie podoba mi się jak zostałem potraktowany. W regulaminie nie ma takiego zapisu wg. którego zostałem usunięty, korzystam tylko z przysługujących mi praw. Jak bym nie zagrał nic, to ok moja wina, wypadam, dostaję kare i koniec.

Ale jeśli nagle odzywają się inni, to pokazuje tylko, że nie są zadowoleni z regulaminu. Pomysł jest luźny, spróbujmy coś zmienić; jeśli nie to trudno, ale przynajmniej próbowaliśmy.
More
16 years 11 months ago #52187 by maras85
Replied by maras85 on topic o ppm
Male istotne pytanko: dlaczego nie gram w 1/8 jezeli mam tyle samo meczy co Primo i jestem tym samym na 2 miejscu bo bylo nas 3 w grupie,a przeciez dwoje awansuje?????
More
16 years 11 months ago #52206 by ruichi
Replied by ruichi on topic o ppm

Mimo tego, że wygrałem bezposrednia rywalizację z rywalem nie awansowałem dalej, a on awansował. Przeciez to jest absurd.

Tego punktu nie da sie zmienic i nie zmienie. Nie wiem czy dociera, czy nie, ale taki system jest ogolnie przyjety, czy sie to podoba, czy nie. Chcecie - pomeczcie jego tworcow, ale dajcie juz spokoj na ten temat tutaj.

W PPM kazdy musi rozegrac spotkanie ,jeśli tego nie zrobito każdy nierozegrany mecz walkower ( 0:3)
Gracz ktory nie zgłosi na 48 h przed koncem terminu braku kontaktu z innym zawodnikiem rowniez ma walkower czyli walkower obustronny.
Awasują gracze ktorzy zdobedą najwiecej punktow.Przy tej samej ilości p. przechodzi zawodnik z lepszym bilansem bramek.
reszta tak jak jest do tej pory.

Walkower tak naprawde nie daje nic, bo kto bedzie chcial olac to oleje. Jedynym innym sposobem apropo frekwencji i udzialu w PPM jest nieobowiazkowosc gry w PPM, co na dzien dzisiejszy nie wchodzi w rachube.

Moj rywal rzekomo mnie szukał ale na gg jakoś nie pisał.Drugiego naszego rywala szukał poprzez info do mnie jakbys złapał z nim kontakt to niech sie do mnie zgłosi....
Ja szukałem późno ale pisałem na gg i czekałem na Mircu.Bilans dwu meczu -remis.On awansował,ja nie plus punkty ujemne w lidze...
To tyle w celu ulogicznieniu rozgrywek PPM

Wyciag z regulaminu:
2.2. Wszelkie wyniki, problemy z graniem, problemy ze znalezieniem graczy i inne sytuacje, które uniemożliwiają rozegranie meczy w terminie we wszystkich rozgrywkach MUSZĄ być zgłaszane TYLKO i wyłącznie na forum pod tematem rozgrywek, w których problem ten występuje..

W regulaminie nie jest konkretnie napisane iż powiadomienia należy zgłaszać 48h przed deadlinem.
Proszę bardzo klikam na link i co mogę przeczytać:
forum.sensiblesoccer.info/index.php?topi...68.msg36940#msg36940

Primo z calym szacunkiem, bo zawsze nam sie dobrze gralo razem ;) ale to jest link z archiwum z Marca2008
tu jest regulamin:
www.sensiblesoccer.pl/index.php?option=com_content task=view id=14 Itemid=45

Przed rozgrywkami jakos nikomu nie przeszkadzalo nic i wszystko bylo pieknie. Jezeli system jest nie taki ,jak go sobie paru kumatych wyobrazalo, to dlaczego nie poruszyli problemu od razu? Dopiero jak przegrali ,system nagle okazal sie zly. Nie mowie ,ze nie moze byc lepiej, moze i faktycznie zmiany maja sens, ale nie w takim stylu i nie szukajmy po porazkach innych drog wyjscia....aha no iwydawalo mi sie,ze na rozegranie bylo troche czasu, o ile ktos nie stracil nagle mozliwosci dostepu do siecvi(vasyil bodajze) to wydaje sie troche dziwne ,ze panuje tendencja zostawiania wszystkiego na ostatnia chwile...

Dzieki Gomez13. Faktem jest, ze to nic nowego. Problemy zawsze sa jak ktos dostanie po uszach i wtedy chce zmieniac regulamin (ktorego pewnie nie przeczytal), ktory jakos pasuje pozostalym kilkudziesieciu graczom potrafiacym sie dopasowac i go zaakceptowac.

Pomysł jest luźny, spróbujmy coś zmienić; jeśli nie to trudno, ale przynajmniej próbowaliśmy.

Tu sie zgadzam z Toba w 100% i powtarzam po raz kolejny: pomysl konkretny i ciekawy chetnie rozpatrzymy.
More
16 years 11 months ago #52207 by Gomez13
Replied by Gomez13 on topic o ppm
dla mnie luzik, ale jak juz cos cgcecie koniecznie ruszyc, to jesli wogole to przeforsujecie niech bedzie to obowiazywalo od nastepnej na przyklad edycji.Bo wyobrazmy sobie np. ze ktos tam awansuje ,kto nie mial awansowac wg. regul-za chwile zglosi sie z pretensjami ten ktory nie awansuje kosztem ktoregos z was.A wracajac do dzieci to jednak kazda zabawa powinna byc nadzorowana przez doroslych i po to sa zasady znane wszystkim nie od dzis.pozdrawiam:D
More
16 years 11 months ago #52208 by ruichi
maras85 grasz w 1/8 spoko spoko:)
More
16 years 11 months ago #52210 by ruichi

dla mnie luzik, ale jak juz cos cgcecie koniecznie ruszyc, to jesli wogole to przeforsujecie niech bedzie to obowiazywalo od nastepnej na przyklad edycji.

No z pewnoscia nie od tej :D
More
16 years 11 months ago #52211 by tomex76
Replied by tomex76 on topic o ppm
Jeśli jakiekolwiek pomysły miałyby być rozpatrzone i wprowadzone to wiadomo ,że nie w środku danej edycji.
I o tych zasadach (niektorych smiesznych/absurdalnych/niesprawiedliwych-niepotrzebne skreslic) wlaśnie mowa i cały den dym Gomez13
More
16 years 11 months ago #52232 by PEJCU
Replied by PEJCU on topic o ppm
Skoro nie można zmienić zasad klasyfikacji drużyn w tabelach na ogólnie przyjęte i uczciwe to ponawiam propozycję rozgrywania w pucharze jednego meczu każdy z każdym. Wówczas odnoszenie się do tabeli miałoby sens. Może przy tej okzaji zrobić liczebniejsze grupy (cztero, pięcio zespołowe).

I przy okazji jeszcze jedno. Poniższy zapis regulaminu jest kolejnym nielogicznym przykładem praktyk w rozgrywkach.
2.11.1. Za każdy nierozegrany mecz w pucharach lub lidze, gracz karany jest odjęciem 5 punktów w lidze w danym sezonie
Również proponuję to zmienić.
Time to create page: 0.266 seconds